DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas hiszi, hogy képes megszerezni a bajnoki 3. helyet

A továbbra is pazar formában lévő Valtteri Bottas szeme előtt immár a világbajnoki dobogó lebeg.

Az elmúlt három versenyen három dobogót szerző Valtteri Bottas a harmadik rajtkockából várhatja majd a Magyar Nagydíj rajtját. A finn jelenleg 91 ponttal a világbajnoki pontverseny ötödik helyén áll, de Fernando Alonso (97) és Daniel Ricciardo (106) is elérhető távolságban van tőle. Bottas pedig szeretné is elérni őket, immár nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy ő legyen a két Mercedes mögött a harmadik helyezett a szezon végén.



 

"Még sok van hátra a szezonból, az utolsó versenyen ráadásul dupla pontokat osztanak, szóval bármi megtörténhet" - mondta Bottas a Hungaroringen. "Személy szerint úgy gondolom, hogy az egyéni pontversenyben jó esélyem van megcélozni a harmadik helyet. Azt hiszem, a mostani autónkkal lehetőségünk van erre, ha úgy fejlődünk tovább, ahogy eddig is tettük, szóval ez kell, hogy legyen a célom."



 



 

Ha Bottas komolyan gondolta, amit mondott, s ami még fontosabb, meg is csinálja, akkor az elmúlt évtized legnagyobb williamses sikerét érné el. Egészen 2003-ig kell visszamennünk az időben, hogy hasonlóra példát találjunk, akkor egy bizonyos Juan Pablo Montoya egészen az utolsóelőtti futamig versenyben volt a bajnoki címért, s végül a harmadik helyen zárta a szezon Michael Schumacher és Kimi Raikkönen mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: