DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton a bokszutcából indul

Lewis Hamilton a bokszutcából kezdi meg a Magyar Nagydíjat, miután a Mercedesnek újjá kell építenie azt az autót, amely a tűz martaléka lett az időmérő edzés elején.

Hamilton bajnoki esélyeit tovább rontja az a bejelentés, amelyet a Mercedes csapat tett. A 44-es rajtszámú autóban nemcsak sebességváltót és erőforrást, de karosszériát is kell cserélni a vasárnapi verseny előtt - ezzel Hamilton a McLaren pilótájához, Kevin Magnussenhez hasonlóan a bokszutcából kezdi meg a Magyar Nagydíjat.

Hamilton W05 Hybrid kódjelű autója az időmérő edzés első perceiben gyulladt ki és egy héten belül a második alkalommal búcsúzott a brit pilóta a Q1 után. A Mercedes szerint üzemanyagfolyás okozta a tüzet, de a meghibásodás pontos okát még nem tudják.

 




"Még bontjuk szét az autót, hogy kiderüljön, mi okozta az üzemanyagfolyást, de valószínűleg nagy nyomású üzemanyag került a belsőégésű motor közvetlen befecskendező rendszerébe" - erősítette meg a műszaki igazgató, Paddy Lowe." Ez a folyás okozta a jelentős tüzet, amely az autó nagy részét tönkretette."

A Sportszabályzat 28.2-es cikkelye kimondja: amennyiben a pilóta úgy dönt, hogy másik autót használ, vagy az autó túlélő cellájára kerül sor az időmérő edzés után, úgy a versenyzőnek a bokszutcából kell rajtolnia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: