DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stratégiai hibát vétett a Ferrari

A ferraris Fernando Alonso az ötödik helyet szerezte meg a Magyar Nagydíj időmérő edzésén, míg a másik pilótájával a csapat stratégiai hibát vétett és Raikkönen már az első etapban kiesett, csak a 17. helyen zárt. A csapat szándéka, hogy a finn pilótával is pontot szerezzen.

"Egy maihoz hasonló kaotikus időmérő edzés után mindig arra gondolsz, jobban is teljesíthettél volna" - mondta el a szombati nap után Alonso. "De ha kielemzel mindent, ami történt, akkor az ötödik hely jó eredménynek mondható, mert a legtöbbet kihoztuk lehetőségeinkből. A pálya tiszta oldaláról indulni nagyon fontos, mivel így tudsz csak a rajtnál pozíciókat nyerni és az élen állókkal versenyezni. A holnapi várható eső befolyással van a stratégiára: eddig, meleg és száraz időben a két-, vagy három kerékcsere került szóba, de holnap minden megváltozik. Kiminek és nekem is pontokat kell szerezni, mert szeretnék a konstruktőri bajnokságban a múlt hétvégén elveszített harmadik helyet visszaszerezni. Még hátulról indulva is, egy jó stratégiával elérhető ez a cél."




"Nagyon csalódott vagyok az időmérő edzés végeredménye miatt, különösen azért, mert ez a hétvége eddig jól sikerült és jó érzéseim voltak az autóval kapcsolatban" - tette hozzá Raikkönen. "A közepes keveréken teljesített első körök után a csapat közölte velem, hogy időeredményem elég lehet a következő etapra és ezért úgy döntöttünk, kockáztatunk és nem megyünk ki a lágyabb keveréken. Sajnos ez nem volt kifizetődő és nem jutottam túl a Q1-en. Nehéz lesz a verseny, mert sok esély nincs előzni a Hungaroringen. Hibáztunk, de most csak előre akarok nézni. Ugyan a holnapi nap nehéz lesz, de mindent megteszünk, hogy előbbre kerüljünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: