DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Magnussen kénytelen lesz a bokszból rajtolni

A bokszutcából vághat neki a holnapi futamnak Kevin Magnussen, akin kifogott a Hungaroring nedves 1-es kanyarja.

A McLaren újonca, Kevin Magnussen a Q3 elején az egyes kanyarban összetörte az autóját, aminek következtében az edzést is félbe kellett szakítani. A fiatal dán versenyzőt elmondása szerint a nedves aszfalt tréfálta meg, pontosabban az, hogy az első kanyar mennyivel vizesebb volt, mint a célegyenesre ráfordító 14-es:



 

"Sokkal vizesebb volt, mint az utolsó kanyar, amikor abból kijöttem, még tökéletes volt a tapadás. Aztán a teljes tapadásból hirtelen semmi nem maradt, tulajdonképpen semennyire sem sikerült lelassítanom, bár ott fékeztem, ahol normális esetben szokás. Most viszont egyáltalán nem ott kellett volna... Roppantmód meglepett, amikor ráléptem a fékre, és nem volt semmi tapadás. Egyszerűen nem tudtam megállni" - nyilatkozta a dán, aki elismerte, hogy kockáztatott.



 



 

Magnussen balesetében a kasztni is megrongálódott, sőt, sebességváltót is kell cserélni a McLarenben, ami azt jelenti, hogy a fiatal versenyző kénytelen lesz majd a bokszutcából rajtolni: "Fizikailag semmi bajom, de szomorú vagyok, hogy nem hoztam ki többet a helyzetből. Különösen a csapat miatt vagyok csalódott. El kell fogadni, hogy ez van. A bokszutcai indulás megnehezíti a dolgom, mindenesetre eltökélten várom, hogy egy erős versenyt futhassak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: