DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Mindkét Red Bull az első két sorban, Ricciardo kicsit csalódott

Sebastian Vettel a 2., Daniel Ricciardo pedig a 4. rajthelyet szerezte meg a Magyar Nagydíj időmérő edzésén, ami nem rossz eredmény, mégsem maradéktalanul boldog egyikük sem.

A Red Bull mindkét autója az első két sorba kvalifikálta magát a mai időmérő edzésen, így bár Vettel kikapott Rosbergtől, Ricciardo pedig Bottastól, oly nagy oka azért nincs a Milton Keynes-ieknek az elégedetlenségre. Vettel, aki a Brit Nagydíj után ismét a második rajthelyet szerezte meg, az időmérő utáni sajtótájékoztatón elmondottakon túl azt hangsúlyozta a csapat által kiadott hivatalos nyilatkozatban, hogy az eső akár a kezükre is játszhat holnap:



 

"Meglátjuk, esni fog-e a versenyen, ha igen, az sok dolgot megváltoztathat. Magunkra kell koncentrálnunk, s ha esélyt kapunk, meg kell próbálnunk előzni. A Mercedes egy egészen kicsivel gyorsabb nálunk az egyenesekben, ám ez a pálya jobban fekszik nekünk, mint a németországi. De még így is messze vagyunk az ő tempójuktól" - nyilatkozta az elmúlt négy szezon világbajnoka, aki Magyarországon még soha nem nyert futamot.



 



 

Csapattársa, Daniel Ricciardo jó szokásához híven igyekezett pozitív lenni, bár azt elismerte, hogy a negyedik helynél egy kicsivel jobbat is el tudott volna képzelni: "A Q1-ben és a Q2-ben jónak tűntünk, de amikor megjött az eső a Q3-ban, nem sikerült elég gyorsan felmelegítenünk az abroncsokat. Egy egészen kicsit csalódott vagyok, hogy nem végeztem előrébb, jó lett volna az első sorba kerülni, de a negyedik hely sem tragédia. Holnap a lehető legkevesebb kiállásra kell játszanunk, mivel igen nehéz előzni ezen a pályán."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: