DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egy elégedett, egy csalódott és egy boldog versenyző az élen

Nico Rosberg sorozatban harmadik rajtelsőségét szerezte meg a Hungaroringen, a Mercedes mögött egy Red Bull és egy Williams végzett. A német jobban örült volna, ha csapattársával is harcolhat.

Rosberg elsőként igyekezett a Q3-ban gyorskört futni, az első kanyarban eleredő eső miatt azonban hibázott. Jobban járt, mint Kevin Magnussen, aki ugyanitt összetörte autóját, az edzés végén pedig újból ő futotta meg a legjobb köridőt.

 

"Igen, a Q3 nagy kihívás volt, folyamatosan változott a pálya. Én voltam az első, aki kiment a lágy keveréken. Az első kanyart nagyon nehéz felmérni, hogy mennyi kockázatot lehet vállalni, mennyire későn lehet fékezni. Nagyon nedves volt a pálya. Óvatosan próbáltam megközelíteni, és sikerült nem belemennem a falba. Kevin rosszabbul járt, de megesik az ilyesmi. Ezután sokkal könnyebb volt, mivel újra kezdett felszáradni a pálya, és az utolsó körömben sikerült igazán odatenni magam. Elég nagy előnnyel ráadásul."

 

Rosberg csapattársa, Lewis Hamilton ismét idő előtt, a Q1-ben esett ki műszaki miatt, a holnapi versenyt csak az utolsó előtti helyről kezdi meg. "Sajnálom őt a csapat miatt. Nem jó dolog, hogy ez történt. Dolgoznunk kell az ügyön, mert ez megbízhatósági probléma. Az lenne a jó, ha harcolhatnék Lewisszal, ez adná a maximum adrenalinfröccsöt. Jobb az, amikor fej fej mellett küzdünk egymással, ezért nem vagyok most eksztázisban."

 



Sebastian Vettel Red Bulljával második lett, Rosberg utolsó köre előtt ő állt az eredménylista élén. Az RB10-nek az elmúlt helyszíneknél jobban kedvez a Hungaroring.

 

"Úgy gondolom, a pálya természete kedvez nekünk. Nincsen rajta túl sok egyenes. De mindig is jó autónk volt itt, mindig is jól teljesítettünk. Kicsit közelebb vagyunk, de Nico utolsó köre nagyon jó volt. Úgyhogy a különbség végül megint túlságosan nagy lett, nagyobb, mint amiben reménykedtünk. Úgy nézett ki, hogy ha mindent eltalálunk és Nico kicsit meginog, akkor összejöhet, de nem így történt végül. Ha a pálya száraz lett volna, minden máshogy történik, de másodiknál jobbat nem hozhattam" - mondta a négyszeres világbajnok.

 

Valtteri Bottas a pálya jellege miatt nem számított remeklésre a Magyar Nagydíjon, ennek ellenére újból sikerült az első három induló közé verekednie magát.

 

"Ez kicsit talán meglepetés. Tudtuk, hogy a Red Bull nagyon erős lesz itt és a Ferrari is, a Mercedes pedig mindig az. Ahogy Seb mondta, a pálya kialakítása nem ideális számunkra, de nagyon jól sikerült csapatként működnünk, hoztunk fejlesztéseket, amelyek beváltak. Még mindig hiányzik egy kis tapadás egyes autókhoz képest, de a mai nap ragyogó volt számunkra. Harmadik, hatodik - nagyon jó esélyünk van, hogy sok pontot szerezzünk holnap."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: