DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Ez már sok

Lewis Hamilton időmérő edzésen tapasztalt balszerencséje a Hungaroringen tovább folytatódott, üzemanyag folyás miatt a brit pilóta már a Q1-ben kiesett.

A brit pilóta már az áprilisi Spanyol Nagydíj óta abban bízik, hogy problémamentes időmérő edzéssel végre megszerzi az első rajtkockás indulás lehetőségét.

De Hamilton időmérő edzése a Hungaroringen néhány perc elteltével véget ért, miután üzemanyagfolyás miatt tűz ütött ki autójában.

Habár a pályabírók a boxutca bejáratánál eloltották a tüzet, de autójának sérülése nagyon komoly volt.

Hamilton nagyon csalódott volt, hogy sorozatban másodszor hibásodott meg autója az időmérő edzésen, a múlt hétvégi Német Nagydíj szombati napján fékprobléma miatt balesetet szenvedett a Q1-ben.




"Azt hiszem, kezdem elérni azt a pontot, amikor már a balszerencsén is túljutok" - mondta el a 21. pozícióból induló Hamilton. "Jobban kell dolgoznunk."

Hamilton miután visszatért a boxba, elmondta, már az első gyors körében érezte a problémát.

"Biztos voltam benne, hogy a mért kört, amelyen voltam végig tudom csinálni és a másodiknak is neki tudok várni, majd valami történt a fékekkel. Valami a fékrendszerben hibásodott meg. Néhány rendszer meghibásodott, majd a motor is leállt. Közvetlenül a boxutca bejáratánál voltam, ezért úgy gondoltam, visszagurulok a garázshoz, de amikor a visszapillantóba néztem, láttam a tüzet. Tűz volt, de próbáltam visszatérni a garázsba. Úgy gondoltam, talán tudunk csinálni valamit. Majd azt mondták, álljak meg. Ez nagyon rossz volt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: