DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Új szoftverétől vár javulást a Renault

A francia gyártó erőforrásait használó csapatok frissített szoftvert kaptak Hockenheimben. A fejlesztés akkor nem vált be, de a Renault bizakodó, hogy a Hungaroringen már profitálni fognak belőle.

"Nem változtattunk sok mindenen, de reméljük, hogy száz százalékot kihozunk abból, amink van. Ez a célunk ezen a hétvégén, megbizonyosodni arról, amit az utolsó teszten és versenyen tanultunk, és a teljes potenciálját kihasználni" - mondta a Renault Forma-1-es főnöke, Remi Taffin.

 

"Hockenheimben mondjuk ötven százalékig jutottunk el, itt akarjuk hozzátenni a maradék ötvenet" - magyarázta a szakember.

 



Sebastian Vettel a francia gyártó erőforrásával pénteken harmadikként zárt a Mercedes duója mögött. A világbajnok elismerően nyilatkozott a motorszállítóról és a Totalról, amely az üzemanyagot biztosítja: "összességében nagyon keményen dolgoznak. Az előző hétvégén előrelépést vártunk, ami sajnos nem történt meg."

 

"Ma azt a megszokott lépést kell megtennünk, ami normálisnak számít a pénteki és szombati napok között. Ilyenkor frissebb motorokat használunk, hogy több erőt aknázzunk ki belőlük. De várnunk kell, és meglátjuk" - zárt a világbajnok.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: