DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel ""sajtnak" nevezte a Formula-E-t

A Red Bull idei autójának ""leuborkázását" követően Vettel újabb összefüggést talált a gasztronómia és az autósport közt.

Sebastian Vettel már korábban is hangot adott annak a véleményének, hogy nem különösebben érdekli az FIA új elektromos sorozata a Formula-E. Bár az azóta eltelt időben a sorozat népszerűsége egyre növekszik (bár még el sem kezdődött), és egyre több ismert pilóta csatlakozik a mezőnyhöz, a négyszeres világbajnok véleménye nem változott meg az idén szeptemberben útjára induló új szériáról.



 



 

Vettel egy magyarul nehezen visszaadható fordulattal "sajt"-ként jellemezte a szériát az őt a Formula-E-ről kérdező újságíróknak. A Red Bull versenyzője mostanában gyakran talál összefüggést a gasztronómia és az autósport közt, idei autóját nemrég uborkának nevezte. A "sajt"-ot kicsit bővebben így fejtette ki a német: "Nem vagyok nagy rajongója, nézőként sem érdekel a dolog."



 

Ezt követően viszont megtorpant, talán eszébe jutott, hogy idén Jean Todt FIA-elnök egyszer már rendreutasította őt, amikor a V6-os turbómotorokat illette egy elég degradáló kifejezéssel. "Most már vissza kell fognom magam" - mondta végül mosolyogva a címvédő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: