DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton célkeresztjében az időmérő

Lewis Hamilton elmondása szerint végre visszatérne régi kvalifikációs formájához, hogy sikeresen ledolgozza 14 pontos hátrányát a bajnoki éllovas Nico Rosberghez képest.

Hamilton az elmúlt három futam egyikét sem kezdhette az első sorból, valamilyen probléma mindig közbejött. Az Osztrák Nagydíjon elvették körét, majd kicsúszott, így csak a 9. helyről startolhatott. Silverstone-ban eltaktikázta magát a vizes pályán, emiatt 6. lett, Németországban pedig fékhiba szólt közbe. Ez jelentette a legnagyobb hátrányt, mivel a Q1-ben történt és még büntetést is kapott, a brit ezért csak a 20. helyről indulhatott.

 

Mindhárom versenyen dobogóra állt, de a Mercedes pilótája is tisztában van vele, hogy jobb rajthelyekre lesz szüksége, ha nem akarja, hogy Rosberg meglógjon a versenyek elején, és könnyű győzelmeket szerezzen.

 

"Az időmérők nem mentek túlságosan jól, és rádöbbentem, hogy a szezon második felében vissza kell nyernem a régi formámat. Akkor úgy érzem majd, hogy teljes csomag leszek" - fogalmazott Hamilton saját blogján a BBC Sport oldalán.

 



"Nehéz sorozatom volt az időmérőkön. Már öt verseny óta nem voltam pole pozícióban, és ez nem könnyíti meg a dolgokat a bajnokság szempontjából. Úgy érzem, a pole-ban lehettem volna azokon a versenyeken, de nem jött ki a lépés. Néha rajtam múlt, néha nem. Hibáztam és balszerencsém is volt. Remélem ezen a hétvégén sikerül visszatérnem, mert amiben biztos vagyok, hogy a versenytempóm csak jobb és jobb lett."

 

A Hungaroringen Hamilton egyelőre esélyesnek tűnik a vágyott rajtelsőségre, a két pénteki szabadedzést megnyerte, mindkétszer nagyjából két tizedmásodperccel Rosberg előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: