DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Tapadáshiánnyal küzdött a Ferrari

A Formula-1-es autók beállítása a Hungaroringre nem könnyű. Pénteken a változékony időjárás és a javuló pálya okozott fejtörést apilóták és a mérnökök számára.

"Egyik versenyről a másikra utazva, általában nem változik komolyabban semmi, de itt, ellentétben a szokásos pénteki munkával, sokat kellett dolgozni a beállításon, hozzáigazítani az autót a pályához, a gumikhoz és a magas hőmérséklethez" - mondta el Fernando Alonso. "Így a szokásosnál több munkát kellett végezni, de ez eredményes volt és körről körre javultunk. Természetesen sok munkát kell még elvégezni azért, hogy olyan versenyképesek legyünk, mint szeretnénk, de azt hiszem, jó úton haladunk. Kisebb a tapadás itt, mint a korábbi években, de ezt mindenki tapasztalta és most a lehető legjobban fel kell készíteni az autót az időmérő edzésre és a versenyre. A mai magas hőmérséklet mindig kihívást jelnet a gumik számára, de az előrejelzés szerint holnaptól hűvösebb idő várható és vasárnap talán az eső is elered, így minden eshetőségre fel kell készülni."



 



 

"Az első szabadedzésen sikerült jó munkát végezni, különböző megoldásokat teszteltünk és elégedett voltam az autó kezelhetőségével" - tette hozzá Raikkönen. "Majd délután a második etapra a közepes keveréken mentem ki, ennek a keveréknek a viselkedése sokkal rosszabb volt, amikor a hőmérséklet emelkedett és ez befolyásolta az autó kezelhetőségét, míg a lágy keverékkel nem volt problémám. Az edzés második felében versenyszimulációt végeztem mindkét keveréken: sajnos amikor a közepes keveréket feltettük, problémám akadt a bal hátsóval és a tervezettnél korábban kellett kiállnom a boxba. A telemetria semmit nem mutatott az autó problémájáról, így remélem, hogy az adatok jó irányba visznek minket a következő két napra."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: