DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Elsődleges a csapat

Nico Rosberg elmondta, ő és Lewis Hamilton a bajnoki címért hajtanak ugyan, de elsődleges a Mercedes csapat sikere.

A Mercedes kilenc futamot nyert az idei tíz versenyből, Hamilton öt, Rosberg négy győzelemnél jár a Magyar Nagydíj előtt. A két pilóta között 14 pont a különbség a szezon felénél és Rosberg beismerte, egyre nehezebb egyensúlyt találni a csapatért való versenyzés és a csapattárs közötti küzdelem között.

"A csapatunk belül egyensúlyt kell találni, mert elsődlegesen a Mercedesért versenyzünk, a Mercedest képviseljük és szeretnénk jó munkát végezni nekik" - mondta el Rosberg. "Valamint képviseljük a több ezer embert - kollégáimat - a gyárban, akik családdal rendelkeznek és akik tőlünki függnek. Így csapatként kell dolgozni, de elérkezik az a pont, amikor a csapattársad szeretnéd legyőzni. Ez egy finom vonal..."

Arra a kérdésre, hogy közte és Hamilton között megváltozik-e a kapcsolat, ha a konstruktőri bajnoki cím megszerzése sikerült, Rosberg így válaszolt: "Remélhetőleg nem, mert akkor egymást csináljuk ki, ha valami változik! Így remélem nem. Nem hiszem."




Rosberg abban bízik, a szezon közbeni szünetre erős eredménnyel mehetnek.

"Jobb a csúcson befejezni, mint alul, de nem gondolkozom ezen. Csak arra gondolok, hogy ez a Magyar Nagydíj, azért vagyok itt, hogy növeljem előnyöm a bajnokságban. Ez a cél és itt véget is ér minden, semmi más nem számít."

A német pilóta szerint a Red Bull komoly veszélyt jelenthet a magyar pályán, de bízik benne, hogy a Milton Keynes-i csapat a Williamst váltja le és nem kell további riválissal szembenézni.

"Egy kicsit már gondolkoztam rajta. De remélhetőleg egy másik ellenfelet váltanak le és nem egy újabb ellenfél lesz, aki üldöz minket. Talán így lesz, de nehéz ezt megmondani."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: