DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: A Mercedes sem legyőzhetetlen

Sebastian Vettel elmondta, nem látja okát annak, hogy a Red Bull miért ne győzhetné le a Mercedest 2014-ben, habár beismerte, egyszerűen sebességben nem tudják legyőzni őket.

A négyszeres Formula-1-es világbajnok 2014-ben eddig nehéz szezont teljesít és még nem sikerült futamot nyernie a Renault erőforrással szerelt RB10-es karosszériában. A Milton Keynes-i csapat autója kevésbé versenyképes, mint a Mercedes W5 Hybrid kódjelű versenyautója, de a megbízhatósággal is problémák akadnak.

A világbajnokságban jelenleg hatodik helyen álló Vettel legjobb eredménye az idei évben egy harmadik hely, a német pilóta ennek ellenére úgy érzi, 2014-ben még a futamgyőzelemért harcolhatnak. Vettel rámutatott arra, hogy a Mercedes kiegyensúlyozatlan megbízhatósága ajtót nyithat számára.

"Azt hiszem, mindig lehetőség van futamot nyerni, ezért vagyok itt. "Szomorú lenne, ha elfordulnék és nem hinnék magamban, vagy a futamgyőzelem lehetőségében. Nyilvánvalóan, ha minden a normál mederben halad, akkor nehéz legyőzni a Mercedest, mert sokkal gyorsabbak, mint bárki más. Van itt egy aqua park, így jó szombat délutánjuk lehet és megnyerhetik a vasárnapi versenyt! Azonban nem legyőzhetetlenek. Láttuk Montrealban és Silverstone-ban is, hogy voltak problémáik, így olyan pozícióba kell kerülnünk, hogy az elsők legyünk, akik ebből előnyt kovácsolnak. Így az esély mindig adott."




A Red Bull jelenleg második a konstruktőri bajnokságban, amelyben nagy segítség volt Vettel csapattársának, Daniel Ricciardónak kanadai győzelme. Vettel egyre inkább tart a Williams fenyegetéséről, bár úgy érzi, csapata a hétvégén a kanyargós Hungaroringen erősebb lehet.

"Általános trend, hogy a Williams Ausztria óta lépéseket tett. Tudjuk, hogy az egyenesekben versenyképesek, de kevésbé a kanyarokban. Azt hiszem, ezen a hétvégén ez előnyünkre válhat, bár az a tény, hogy itt egy egyenes van és több kicsi. Nem bánnám, ha ez a pálya jobban feküdne nekünk, mint a korábbi helyszínek, de nehéz jósolni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: