DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ismét Rosberg a bajnokság elsőszámú esélyese

Németországi győzelmével Nico Rosberg ismét elsőszámú bajnokesélyessé lépett elő a fogadóirodáknál, de Magyarországon Hamilton a favorit.

Régóta nem az az érdekes a versenyhétvégék előtti esélyeket tárgyalva, hogy ki a két legnagyobb esélyes, sokkal inkább az, hogy ki áll a két Mercedes mögötti harmadik pozícióban. A múlt heti Német Nagydíjon a pole pozícióra a két Ezüst Nyíl után a Williamseknek volt a legnagyobb esélye, most viszont a lassabb pálya miatt a Red Bull "felzárkózott" a grove-iakra: Bottas és Ricciardo 17-17, Vettel és Massa 21-21-szeres oddsszal rendelkezik a szabadedzéseket megelőzően. Az élen aligha meglepő módon Lewis Hamilton (1,8), őt Nico Rosberg (2,4) követi.



 

A pole-ra esélyesek sorában a 7. helyen Fernando Alonso áll 41-szeres oddsszal, míg Magnussen (101) erős németországi edzésteljesítményének köszönhetően elhagyta Buttont és Raikkönent (201). Természetesen ez utóbbi versenyzők esetében az esély a pole-ra pusztán hipotetikus, inkább az erőviszonyok megítélése miatt érdekesek ezek a számok.



 



 

A futamon kissé más a helyzet, persze nem az első két helyezettet tekintve, az ő esetükben szinte még a szorzók is megegyeznek, Hamilton 1,75-tel az elsőszámú esélyes, őt Rosberg 2,5-tel követi. Vasárnap Bottas egyedül a "harmadik" 15-ös szorzóval, majd jön a két Red Bull 21-21-gyel és Massa 26-tal. Alonso a futamot tekintve is a senki földjén áll a három élcsapat (az elmúlt időszak eredményeit figyelembe véve nem túlzás így fogalmaznunk) és a többiek közt, az ő szorzója 41, míg a mögötte álló Buttoné és Hülkenbergé már 151.



 

A világbajnoki cím elsőszámú esélyese immár nem Lewis Hamilton, hanem Nico Rosberg, a német győzelme jelenleg 1,75-szörös, míg 2008 bajnokáé kereken 2-szeres pénzt fizet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: