DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Button: A Hungaroringen jobban érezhető lesz a FRIC hiánya

Jenson Button arra számít, hogy a FRIC felfüggesztés betiltása nagyobb befolyással lesz az erősorrendre a Hungaroringen, mint Németországban.

Az első és a hátsó felfüggesztést összekötő rendszert minden csapat leszerelte autójáról a Német Nagydíj előtt, miután az FIA betiltotta a használatát és vegyes vélemények alakultak ki arról, hogy a rendszer használaton kívül helyezésével mennyit változik az autók teljesítménye.

Button szerint a hatás sokkal érzékelhetőbb lesz a Hungaroringen, azon a pályán, amelynek a felszíne híresen huplis és kihívást jelenteken a kerékvetők.

"Ez egy elég mókás kis pálya, egészen hepehupás. Érdekes lesz látni, a különböző autók hogyan teljesítenek a FRIC rendszer nélkül, mert a hepehupás pálya problémát jelent, ha nincs FRIC rendszered. Ez előnyös lehet azok számára, akik nem dolgoztak korábban vele. Azt hiszem, a mi rendszerünk jó volt, de mások több időt és munkát öltek bele, talán többet is költöttek rá, míg mi más területeken dolgoztunk. A rendszer nélkül is dolgoztunk már - az elmúlt három évben hol fent volt az autón, hol nem."




Annak ellenére, hogy Németországban stratégiai hibát vétettek és a hatodik helyet elveszítve a nyolcadikra csúsztak vissza, Button bízik benne, hogy az autó fejlesztése jó irányba tart.

"A hockenheimi versenyen néhány hibát vétettünk, de azt hiszem, még messze vagyunk a Mercedestől, Williamstől és a Red Bulltól - őket viszont mi követjük. Némi fejlődést értünk el, az autó jobb, amely nagyszerű és jó irányba haladunk, de még sok a munka. Az autó jól működhet ezen a pályán, a hockenheimi csomag itt sokkal előnyösebb lehet számunkra. Itt a szuperlágy abroncsot sem kell használni, ezt a keveréket nekünk nehéz munkára bírni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: