DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Szeretnék többet harcolni Alonsóval

Fernando Alonso megdicsérte Daniel Ricciardót a Német Nagydíjon folytatott küzdelmükért és a Magyar Nagydíj előtt az ausztrál pilóta elmondta, szeretne többet harcolni ferraris riválisával.

A páros kemény, kerék-kerék elleni küzdelmet folytatott Hockenheimben, oda- és vissza előzték egymást több alkalommal, majd célba 0.08 másodperces különbséggel értek.

A futam után Alonso elmondta, Ricciardo hihetetlen munkát végez első szezonjában a Red Bullnál.

Ricciardo válaszul közölte, örömmel vette a spanyol világbajnok dicséretét, de ezzel csak még éhesebb lett arra, hogy hasonló küzdelmet folytassanak.

"Mindig jó érzés amikor elismerik egymást a pilóták és jó harcot vívnak egymással, ez pedig tiszta és kemény, de korrekt küzdelem volt. Mindkét pilóta számára elégedettséget jelent - akár nyersz, vagy veszítesz a harcban, akkor is bizonyos elégedettséget érzel, ha jó harcot vívsz. Egy olyan pilótától hallani a dicsérő szavakat, mint Fernando, aki világbajnok és bizonyos szempontból a sport egyik meghatározó alakja, az nagyszerű. Nagyszerű egy hozzá hasonló pilótától elismerést hallani és jó tudni, hogy amit az évek során megtanultam, azt jól sikerült alkalmazni. Nem tudom, mi mást lehetne mondani - szeretnénk még több harcot vívni. Ez érdekes. Így ha ő is akar egy újabb küzdelmet, akkor mindketten élvezni fogjuk."




Az ausztrál pilóta elmondta, az idei évben egyik fő feladata az, hogy bebizonyítsa, a pályán kemény ellenfél, mivel a pályán kívül mindig mosolygósnak tűnik.

"Nem tudsz kierőszakolni semmit, bármit tehetsz, mert sokat mosolygok és úgy tűnik, mintha barátságos lennék. Sokan, ha látnak engem versenyzés közben, vagy az arcomat nézik, talán azt gondolják, kicsit puhány vagyok, vagy hogy kedves vagyok és senkit nem bántom. De nagyszerű megmutatni az idei éven, hogy képes vagyok keményen versenyezni. Egyáltalán nem akarok senkit, vagy semmit megfélemlíteni a pályán. Úgy érzem, amikor a Red Bull a tavalyi év végén leszerződtetett, akkor is kérdőjel voltam számukra. Volt néhány jó versenyem, de nem tudtam folyamatosan komoly agresszivitást, vagy elkötelezettséget mutatni az előzések iránt. De azt hiszem, az idei évben ez megváltozott és ez jó. Élvezem. Felnőttem a feladathoz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: