DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez: Ezúttal biztosan nem fújják le Mexikót

2015-ben visszatér a Mexikói Nagydíj. Bár a helyszín már az idei előzetes versenynaptárban is szerepelt, végül törölték onnan. A hazaiak eredményesebb versenyzője, Sergio Perez szerint ez idén nem fog megtörténni. A Force India versenyzője az ikonikus Peraltada-kanyarról is beszélt.

"Száz százalékosan biztos vagyok benne, hogy idén Mexikóba fogunk utazni" - mondta Sergio Perez. A Forma-1 mezőnye 1992 után tér vissza az új pályára. Az eddigi mind a tizenöt világbajnoki nagydíjnak az Autodromo Hermanos Rodriguez létesítmény adott otthont.

 

"Tavaly is meghirdették a versenyt, de nehéz helyzetbe kerültünk, nem volt idő megépíteni a pályát. De most nincsenek kétségek. Mindannyian megbarátkozhatunk a gondolattal, hogy odamegyünk, és már a pályán is dolgoznak. Biztosan menni fogunk."

 



A helyszín egyik jellegzetes kanyarja az utolsó forduló, a Peraltada, amelyet nagy valószínűség szerint át fognak alakítani. Perez szerint is ez a forgatókönyv a valószínűbb. "Nem tudom, megtartják-e a kanyart. Azt gyanítom, hogy már most készülnek a változtatások. Ez egy történelmi kanyar. Sok emberrel beszéltem a paddockban, és mindenki annak örült, hogy a Peraltada ismét a versenynaptár része lesz. De nem tudom, hogy ez így fog-e történni, mert szerintem átszabják majd a vonalvezetést."

 

Sergio Perez szurkolói jövőre hazai terepen szoríthatnak kedvencükért, aki idén látni akarja, annak a legközelebbi állomás Austin, az USA Nagydíj helyszíne. A verseny szervezői egy külön lelátót biztosítanak a rendszerint nagy számban megjelenő Perez-rajongók számára. A mexikói pilóta elmondta: a texasi versenypályán mindig otthon érzi magát.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: