DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas: Spa és Monza lesz a legnagyobb esélyünk

A hétvégén a Forma-1 29. Magyar Nagydíja következik, Valtteri Bottas azonban már a nyári szünet utáni futamokon gondolkodik.

A Williams csapat az elmúlt versenyeken második erővé lépett előre a Mercedes mögött, Bottas jóvoltából sorozatban három dobogót szereztek, a Hungaroringre azonban a pálya nagy leszorítóerőt igénylő jellege miatt szerényebb elvárásokkal érkeznek. A cél azonban továbbra is változatlan: felvenni a versenyt a domináns Mercedesszel és harcba szállni a győzelemért.

 

"Mindig is a győzelmet célozzuk meg. Ebben a szezonban ez nehéz, mivel a Mercedes mindenhol nagyon erős, de sosem lehet tudni, mi fog történni a versenyen. Nyers tempó terén nehéz dolgunk van, de próbálkozunk" - mondta Bottas, a világbajnokság jelenlegi ötödik helyezettje.

 



"Spának és Monzának kedvezniük kell nekünk, elméletben a legjobban egész szezon során. De máshol is erősnek kell lennünk, ez a cél. Nem bízhatunk egyedül a jó végsebességben, leszorítóerő terén is javulnunk kell. Vannak fejlesztéseink, amelyek segíthetnek ezen a pályán, és tekintélyes mennyiségű leszorítóerőt szerezhetünk velük. Ha jól működnek, már tudjuk, merrefelé kell kiindulnunk" - utalt végül röviden a finn arra, mivel készült csapata a magyar versenyre.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: