DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Grosjean nem sieti el a döntést

Romain Grosjean elmondta, addig kivár a döntésével arról, hogy hol folytatja pályafutását, ameddig a lehetőségek nyitottak.

A Lotus bejelentette, Pastor Maldonado 2015-ben marad a csapatnál, de azt nem közölték, ki lesz a másik pilóta. A pletykák szerint a Lotus talán lecseréli motorszállítóját és a Mercedesre vált, de Grosjean elmondta, szeretne mindent tisztán látni, mielőtt döntést hoz.

Arról, hogy meddig vár döntésének meghozatalával, Grosjean elmondta: "Ameddig a lehetőségek nyitottak!"

A francia pilóta hozzátette, a motorszállító kulcsfontosságú lehet döntésében.

"Egészen könnyű felmérni a köridő különbséget, ha motort váltasz és akkor kiderül, mennyi előnyre lehet szert tenni a karosszériával. A kettőt összerakva egyértelműen látszik, milyen teljesítményre lehet számítani."




Grosjean hozzátette, a nehéz év ellenére a Lotus szeretné megtartani őt.

"Nem igazán kell meggyőzniük, tudom, mire képesek. Tudom, hogy jó autókat építettek a korábbi években és tudom, szenvedünk, mert valami nem működik jól a szélcsatorna és az autó között. Tudom, képesek jó autót készíteni, ha megfelelő költségvetéssel rendelkeznek és ha jó motorjuk lesz, amelyben bízom, akkor remélhetőleg meg is teszik. Akkor lehet felmérni, mire képesek. Tudom, a csapat nem szeretne még egy ilyen évet, mert reagálniuk kell és jobbnak lenni. Habár nem olyan jó az autó, mint tavaly, de remélhetőleg sikerül az autóval egyre gyakrabban a pontszerzésért küzdeni."

A Renault üzemanyag szállítójával, a Totallal folytatott együttműködés ellenére Grosjean nem lát semmi problémát abban, hogy a jövő évben egy Mercedes erőforrást használó csapatnál dolgozzon.

"Vannak dolgok, amiket a szponzorral el lehet érni. Két Total létezik - a Total Competition, amely szponzor, ez a cég teszi a matricákat az autóra és ott a Total vállalat, amely az én szponzorom. A Total vállalattal dolgozom együtt és azt hiszem, bárhová megyek, követni fognak. Még a Mercedeshez is. Tavaly például a TAG Heuer nagykövete voltam, de Richard Mille matricával ellátott autót vezettem, megesik az ilyen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: