DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez: Mexikó bizonyította, hogy bármire képes

örömmel fogadta a Formula-1 világa a hírt, miszerint a jövő évtől visszatér a naptárba a futamnak legutóbb 1992-ben otthont adó Mexikói Nagydíj.

Az Autodromo Hermanos Rodriguez pálya a tervezett felújítások után újra megnyitja a kapuit a sport előtt - a vonalvezetésben is történnek majd bizonyos változások, és egyesek máris elégedetlenkednek amiatt, hogy a nyújtott 14-es kanyar, a legendás Peraltada is átszabásra kerül.

 

Mexikó valószínűleg ősszel, az austini versennyel párban fogadja majd a mezőnyt, amely jelenleg Sergio Perez és Esteban Gutierrez személyében két hazai versenyzővel is rendelkezik - ezek után pedig megnőttek az esélyeik arra, hogy 2015-re is megtartsák helyüket a sportban.

 

"Az F1 visszatérése a hazánkba azt bizonyítja, hogy Mexikó bármit meg tud valósítani" - nyilatkozta a boldog Perez. "Remek lehetőség ez arra, hogy megmutassuk a világnak az országunkat és képességeinket. Ha ugyanazok az eszközök állnak a rendelkezésünkre, mint a többieknek, akkor a legjobbak vagyunk a világon."

 

"Legutóbb még 14 évesen versenyeztem Mexikóban, mielőtt Németországba mentem volna. Egy álom válik valóra számomra azzal, hogy azok az emberek előtt vezethetek ismét, akik végig támogattak engem."

 



A hírnapok óta terjengett a médiában, de szerda este végre hivatalosan is bejelentették a pálya tulajdonosai, amit Bernie Ecclestone is megerősített.

 

"Érzésem szerint az F1 és Mexikó számára is helyes döntés ez, és biztos vagyok benne, hogy mindkét félnek hasznára válik majd a kapcsolat a következő években" - mondta a FOM elnöke.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: