DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Lerombolhatják a Kyalami versenypályát

Míg a mexikói Hermanos Rodriguez pálya több mint két évtizedes távollét után visszatér az F1 vérkeringésébe, egy másik legendás helyszínre ellentétes sors vár - a dél-afrikai Kyalami pályát is magába foglaló területet hamarosan olyan fejlesztők veszik meg, akiknek más terveik vannak a földdel.

A Johannesburg közelében fekvő 4,25 kilométer hosszú létesítmény 1967 és 1993 között összesen 20 nagydíjnak adott otthont. 1985-ben az apartheid rendszer miatt elfordult a sport az országtól, de Nelson Mandela szabadon engedése után még két évre visszatért, majd egy szponzor csődje miatt hagyta el az F1 a kontinenst, ahova máig nem is tért vissza.

 

Most a pályát magába foglaló területet birtokló cég került felszámolásra, ezért aukcióba bocsátják azt, kikiáltási ára pedig 20,5 millió dollár.

 



"Ha egy fejlesztő veszi meg, akkor elég alaposan meg fog változni Kyalami természete, hiszen valószínűleg eltűnik a versenypálya" - mondta az aukciót rendező cég képviseletében Lance Chalwin-Mitton. Hozzátette azonban, hogy vannak olyan érdeklődők, akik megtartanák a pályát, viszont céljuk nem annak újraélesztése, hanem a környék ipari fellendítése lesz.

 

Kyalamiban az utolsó nemzetközi versenyt 2010 májusában tartották, akkor a Superbike világbajnokság látogatott a helyszínre.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: