DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo nem érti, miért vágynak sokan a Ferrari ülésére

Daniel Ricciardo jelenleg nagyon jól érzi magát a Red Bullnál, és több riválisával ellentétben ő nem vágyik arra, hogy egy napon a legendás Ferrari egyik vörös autóját vezethesse a Formula-1-ben. Annak ellenére sem, hogy a csalódja olasz származású.

A Ferrari az F1 legsikeresebb csapata, ráadásul az egyetlen, amely a világbajnokság első szezonja óta jelen van a sportban. Nem csoda, hogy többen is karrierjük egyik céljának tekintik, hogy megkapják az istálló egyik ülését, a Ferrarinál pedig éppen ezért rendkívül körültekintően engednek csak be újabb tagokat köreikbe. Ricciardo azonban nem érti, miért ez a nagy rajongás az olaszok körül.

 

"Őszintén szólva szerintem ez csak egy klisé. Persze egyes versenyzők erről álmodoznak, de ez inkább azzal lehet kapcsolatba, hogy már a szüleik is szerették a Ferrarit a történelme és a kultúrája miatt" - nyilatkozta az ausztrál a La Gazzetta dello Sportnak.

 

"Az én olasz génjeim főleg csak az étkezési szokásaimban mutatkoznak meg. Szeretem az olasz kaját, főleg a kemény edzések után."

 



A Ferrari ráadásul jelenleg nem is lehet túl kecsegtető célpont, hiszen a dobogó elérése is problémát jelent számukra, miközben Ricciardo a Red Bull-lal már pályafutása első győzelmét is megszerezhette, ráadásul Sebastian Vettellel szemben is erősen teljesít.

 

"Bíztam benne, hogy ilyen évem lehet. Tudtam, hogy ha mindent megfelelően csinálok, akkor Sebastiannal azonos feltételek mellett harcolhatunk. Szerintem nagyon jól kezdtem az évet, és az a célom, hogy továbbra is ugyanezt nyújtsam" - mondta a 25 éves pilóta.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: