DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Boullier: Nem Magnussen tehet a Massával való balesetről

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója pilótája ártatlanságát hangsúlyozza a Német Nagydíj első körében történt baleset kapcsán, az incidensről készült hivatalos jelentésre hivatkozva.

Felipe Massa és a mögüle induló Magnussen a legelső kanyarban ütköztek össze, Massa látványos fejtetőre fordulással kiesett a versenyből. A McLaren dánja folytatni tudta, a mezőny végéről végül a 9. pozícióban ért célba. Az eset után a brazil indulatosan őt okolta, míg Magnussen azzal érvelt, nem maradt hely elfordulni.

 

"A versenybírák jelentése csak Felipe vezetését vizsgálták, semmi mást. Megvizsgáltak a vezetés közbeni magatartását, és úgy döntöttek, nem büntetik meg őt, ami az ő kezükben van. De a jelentésből egyértelmű, hogy Kevin 100 %-ban ártatlan. Ez biztos" -védte meg versenyzőjét Boullier.

 



Az esetről szóló hivatalos beszámolót formálisan csak a Williams kapta meg, mivel a versenybírák nem vizsgálták Magnussen szerepét a balesetben, ugyanis a fiatal dán nem váltott ívet a rajt után. Végül úgy döntöttek, nem büntetik meg Massát, aki nem szándékosan zárta az ívet Magnussen előtt, a hiba azért történt, mert csapattársára, Valtteri Bottasra koncentrált.

 

Boullier elégedett Magnussen és tapasztalt csapattársa, Jenson Button teljesítményével is. "100 százalékosan boldog vagyok mindkettejükkel. Jenson kétségtelenül a család tagja, gyors és segít minket előre. Kevin tiszteletben tartott mindenféle tesztet, amiknek alávetettük őt, és most már kezd szállítani a teljesítmény és eredmények terén."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: