DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Lotus megtartaná Grosjeant

A Lotus közölte, azzal számolnak, hogy Romain Grosjean a jövő évben is az enstone-i csapatot erősíti.

Grosjean a tavalyi évben hat dobogós helyezést szerzett a Lotusszal, de az idei évben csalódás a csapat teljesítménye - a francia pilóta eddig csak nyolc pontot szerzett - és elindult a pletyka arról, hogy Grosjean talán más munkaadó után néz.



 

"Romain több éve a Lotus F1 Team család tagja, már a GP2-es pályafutása óta" - mondta el a helyettes csapatfőnök, Feerico Gastaldi. "Legyünk őszintén, Romain élpilóta és élpilótaként nem elégedett a 2014-es szezonban, ez természetesen minden csapattagra igaz. Még semmit nem erősíthetünk meg, de amikor elérkezik a megfelelő idő, akkor mindketten valamit bejelentünk. Annyit mondhatok, hogy szeretnénk Romaint Enstone-ban tartani és folytatni a nagyszerű partneri- és munkakapcsolatot."



 



 

Maldonado szerződéshosszabbításáról Gastaldi elmondta: "Megerősítettük Pastor szerződését, hogy több évre szóló szerződést kötöttünk vele, mindkét fél bizalmat élvez a másikkal szemben; ha úgy tetszik, a fogadalmat egy nehéz nászút után erősítettük meg! Én és Gerard Lopez sok időt töltöttünk Pastorral Hockenheimben, ahol leültünk és megbeszéltük a jövőt, amely nagyon pozitív. Pastor nagy szerepet kap az enstone-i csapat jövőjében és csak idő kérdése volt, hogy mindkét fél aláírja a több évre szóló szerződést. Nagyon örülünk, hogy ezt bejelenthettük, ahogyan Pastor és partnerei is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: