DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

AutoGP-élmenő a Caterham új juniorja

A sereghajtó csapat megújult versenyzői akadémiájához új tag csatlakozik: Kevin Giovesi, az AutoGP-sorozat futamgyőztese.

A tulajdonost váltó Caterham istálló jelentős változtatásokat végzett utánpótlásprogramjában: nemcsak átnevezték (új elnevezése Versenyzőfelkészítő Program), hanem a csapat egyik tesztversenyzője, Alexander Rossi távozott, érkezett azonban a GP2-es Nathanael Berthon. Ma új név csatlakozását jelentették be Giovesi személyében. Robin Frijns továbbra is a Caterham tartalékversenyzője, míg a Formula Renault 3.5-ben versenyző Will Stevens, valamint a kétliteres géposztályban szereplő Matt Parry és Seb Morris szintén változatlanul a kötelékben maradnak.

 

Az új csatlakozók, Berthon és Giovesi "lehetőséget kapnak, hogy megismerkedjenek a Forma-1-es csapattal a leafieldi technikai központban és a pályán, és tapasztalatot szerezzenek azzal, hogy Forma-1-es szakemberekkel dolgoznak együtt."

 



A 20 éves Giovesi Kiss Pál Tamás riválisa az AutoGP idei szezonjában. Az Eurotech csapattal eddig két versenyt nyert, az összetett pontverseny negyedik helyét foglalja el. Korábban megfordult a GP2-ben is, kevés sikerrel.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: