DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Maldonado: A magyar közönség fantasztikus

Pastor Maldonado a nyári szünet előtti utolsó versenyre, a Magyar Nagydíjra készül.

Várod a magyar futamot?
A Magyar Nagydíj az egyik legjobb a szezonban. Nagyon közel versenyzünk Budapesthez és nagyon tetszik a város is. A versenyhétvégére sokan kilátogatnak, az emberek pedig nagyon barátságosak. A pálya komoly kihívás lehet. Az időjárás általában nagyon meleg itt és fizikális szempontból ez megterhelő. Az egyik verseny, amelyet a legjobban élvezek ezen megterhelések miatt és a különböző kihívások miatt.

Milyen gondolataid vannak a Hungaroringről?
Nagyon megterhelő pálya a pilótáknak, mivel gyakran nagyon meleg van és korlátozottak az előzési lehetőségek. Egészen lassú a vonalvezetés, így majd meglátjuk, milyen fejlődést tudunk elérni ezen a konfiguráción. Az időmérő edzés fontos ezen a pályán a kevés előzési lehetőség miatt, de korábban itt jó szoktam lenni időmérő edzésen, így remélhetőleg erős teljesítményt tudok nyújtani, amely lökést jelent a csapatnak a nyári szünetre. Más kategóriákban már nyertem itt, így a pályáról jó emlékeim vannak. A rajongók nagyszerű hangulatot nyújtanak és mindig jó versenyezni azon a pályán, ahol ennyire szeretnek minket.

A csapat legutóbb közölte, 2015-ben is velük leszel.
Több évre szóló szerződést kötöttem a Lotus F1 Team csapattal, amikor ide megérkeztem, de a csapatokról és a pilótákról mindig pletykálnak a Formula-1-ben. Mindketten tudjuk, nem olyan eredmények születtek a közös első szezonunkban, mint szerettük volna, így ez tiszta jelzése volt annak, hogy mindketten elkötelezettek vagyunk a közös munka iránt és a jövőbeli eredményességet illetően. Teljesen a Lotus F1 Team mögött állok és tudom, nagyszerű dolgokat érhetünk el együtt.




Hogyan értékeled a Német Nagydíjad?
Habár nem sikerült egy jó versenyen pontot szerezni, de megbízható autóval rendelkeztünk és köridőnk sem volt rossz ellenfeleinkhez képest. Az időmérő edzés bosszantó volt, mivel nem sikerült mindent kihozni az autóból, ilyenkor mindig nehéz helyzetben vagy, amikor a rajtrács végéről indulsz. A felfüggesztés megváltoztatásához is hozzá kellett szokni, a versenytávon jók voltunk, sok adatot gyűjtöttünk, amelyek a következő versenyekre segítségünkre lesznek. Egészen eseménydús verseny volt; örülök, hogy sikerült célba érni, baleset nélkül.

Mit tervezel a nyári szünetre?
Természetesen a családommal leszek! Nagyon fontosak ők számomra, ezért a lehető legtöbb időt velük töltöm, még a versenyhétvégéken is. Azt hiszem a nyári szünet a csapat számára sokkal fontosabb és azon szerelők számára, akik a szezon során hosszú órákat dolgoznak. Nekem pilótaként, csak figyelnem kell és nem dolgozom késő éjszakákat az autón. A szezon második felében sok utazás vár ránk, így mindnyájunknak fel kell töltődni és felkészülni a folytatásra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: