DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hülkenberg tovább növelné pontszerző versenyeinek számát

A Sahara Force India a nyári szünet előtti utolsó versenyre, a Magyar Nagydíjra készül.

A csapat német pilótája, Nico Hülkenberg szeretné, ha továbbra is a pontszerzők között érne célba.

Nico, tíz egymást követő versenyen szereztél pontot az idei évben. Ez a szám 11-re nőhet a Hungaroringen?
Természetesen mindent megpróbálunk. Eddig ez egy nagyszerű szezon - a legjobb évem a Formula-1-ben és a legjobb év a csapat számára is. Az autó jól működött minden típusú pályán, ha így folytatjuk a munkát, akkor úgy érzem erősek lehetünk a szezon második felében is. Még néhány fejlesztés érkezik, főleg aerodinamikai jellegű, ez pedig segíthet abban, hogy versenyképesek maradjunk.

A Hungaroring közepes sebességű pálya. Mesélj a körről...
A pálya kihívást jelent és keveset lehet hibázni. A második szektorban több kanyar követi egymást, így ahhoz, hogy gyors legyél, mindegyiket jól kell teljesíteni. Ha egy kanyart szélesen veszel, akkor elveszítheted a lendületet. Előzni nehéz, még a DRS-szel is. Egy egyenes van a pályán, de az sem hosszú.

Várod a magyar versenyt?
Jó futam ez, nagyszerű a hangulat és sok a rajongó. Szeretem Budapestet, csodálatosak az épületek és a régi építészeti stílusok is meglátszanak rajta, így nagyszerű kicsit felfedezni. Az időjárás mindig meleg, amely segít nekünk, autónk eddig jól teljesített az olyan pályákon, ahol lassú kanyarok vannak, ez pedig jó jel

.




A csapat másik pilótája, Sergio Perez a két futam óta tartó balszerencséjének vetne véget.

Sergio, várod a magyarországi versenyt?
Magyarország nagyszerű verseny és az év egyik legmelegebb futama. Ez az utolsó verseny a nyári szünet előtt, így mindig jól szeretnél teljesíteni, mert így élvezheted a szünetet, máskülönben a kihagyás nagyon hosszúnak tűnik.

Nagyon összetett a pálya - tetszik Neked?
Egészen érdekes pálya és nagyon óvatosan kell az autó beállításával bánni. Nagyon technikás a kör és az autód gyengéit is figyelembe kell venni. Nagyon megterhelő a gumik számára, mert folyamatosan kanyarodsz. A meleg időjárás mindent még nagyobb kihívássá tesz.

Milyen elvárásaid vannak a hétvégére?
Kissé csalódott voltam Silverstone és Hockenheim után, mert a dolgok nem alakultak jól számomra a versenyen. Így fontos lenne a nyári szünet előtt néhány pontot szerezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: