DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen a Red Bull utánpótlásprogramjába kerülhet?

Max Verstappen, a korábban Forma-1-ben versenyző Jos fia csupán idén váltott gokartról versenyautókra, de eredményeinek köszönhetően már a Forma-1-ben is felfigyeltek rá. Holland sajtóértesülések szerint a hétvégi Német Nagydíjon a páros Helmut Markóval, a Red Bull juniorprogramjának vezetőjével tárgyalt.

A Formula.hu is rendszeresen beszámol a 16 esztendős holland sikereiről. Verstappen gokart-világbajnokként váltott az együléses versenyautókra, azon belül a Forma-3-as Európa-bajnokságra - a többség általában nemzeti vagy regionális kategóriákban kezd. A kezdeti nehézségek után jelenleg a pontverseny második helyén áll jóval tapasztaltabb pilóták előtt, egy ízben sorozatban hat futamot nyert meg.

 

Hétvégén apjával Hockenheimbe látogattak el - a De Telegraaf holland lap szerint több Forma-1-es csapat meghívására. A paddockban többen megállították a párost, köztük olyan jól ismert nevek is, mint Rubens Barrichello, Johnny Herbert vagy Jacques Villeneuve. "Úgy tűntek, mindent tudnak Maxról" - mondta a 42 éves Jos.

 



"Max nagyon felkapott, ez egészen világos." A De Telegraaf arról is beszámolt, hogy a két Verstappen nem mással, mint Dr. Helmut Markóval ült le Hockenheimben, aki a Red Bull utánpótlásprogramjának főnöke. Carlos Sainz Jr. személyében az energiaitalosok kötelékében már most is van versenyzőcsemete.

 

"Majd összeszorítjuk a fogunkat, ha eljön az idő. De addig nem" - mondta Jos Verstappen. Fia állítólag nem csak a Red Bull, hanem a Ferrari és McLaren programjába is bekerülhet. Daniel Ricciardo, a Red Bull jelenlegi versenyzője korábban elmondta, az ifjú holland irigylésre méltó helyzetben van.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: