DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Formula E: Bemutatták az argentin pálya vonalvezetését

Lehullt a lepel az új elektromos bajnokság negyedik fordulóját jelentő, 2015. január 10-én rendezendő Buenos Aires-i verseny pályavonaláról. A helyszínt Bruno Senna értékelte.

Az új, teljesen elektromossággal működő autókat felvonultató bajnokság szeptemberben indul majd és 2015 júniusában ér véget. Ezalatt tíz különböző versenyhelyszínre látogat el, mind utcai pályákra, olyan városokba, mint Peking (itt kezdődik az idény), London, Miami, Monte-Carlo vagy éppen az argentin főváros, Buenos Aires.

 

A Buenos Aires-i pálya az ötödik, amelynek vonalvezetése nyilvánossá vált - a pekingi, malajziai és uruguayi aszfaltcsíkokat mutatták be eddig, illetve a Long Beach-i versenyhelyszín is ismert, ahol már négy évtizede rendeznek Forma-1-es és Indycar-futamokat.

 



A most leleplezett pálya a város Puerto Madero negyedében kanyarog, Santiago Garcia Remohi tervezte, hossza 2,44 kilométer és 12 kanyarból áll. Az Autosportnak Bruno Senna, a mezőny egyik dél-amerikai versenyzője értékelte.

 

"Jó kanyarkombinációkból tevődik össze az új pálya. Van egy sikán, néhány nagysebességű kanyar irányváltásokkal, lassú forduló úgyszintén. Térkép alapján nehéz a szintkülönbségekről beszélni, de így is érdekes verseny lesz. A fő előzési pont az 1-es kanyar lehet fékezésnél, esetleg a 4-es vagy az 5-ös. A 7-esben is látok lehetőséget, de minden akkor derül ki, ha ott leszünk" - mondta a brazil pilóta.

 

 

 

 

Peking, Kína (szeptember 13.) - a pálya helyszíne az olimpiai stadion környéke

 

 

 

 Putrajaya, Malajzia (október 18.) 

 

 

  Punta del Este, Urugay (december 13.)

 

 

 Long Beach, USA (2015. április 4.) - rövidebb vonalvezetés az Indycar versenyéhez képest

 

 

 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: