DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen egyre elégedettebb autójával

Kimi Raikkönen elmondta, most már elégedettebb Formula-1-es autójával, annak ellenére, hogy a Német Nagydíjon ismét nehéz versenye volt.

2007 világbajnoka az időmérő edzésen hibázott és csak a 12. helyről indult és pont nélkül zárt a 11. helyen.

A finn pilóta Lewis Hamiltonnal, Sebastian Vettellel és csapattársával, Fernando Alonsóval is ütközött és őket hibáztatta rossz versenyéért, de elmondta, sokkal elégedettebb volt az F14 T kezelhetőségével Hockenheimben.




"Úgy érzem, sokkal jobb az autó, habár az eredmények nem olyanok, mint várjuk" - mondta el Raikkönen. "Az autót sokkal jobbnak éreztem itt - hozzám igazodott - jobban tudtam menni, mint vártam és ez nagyszerű érzés. A Q2-ben rossz második etapunk volt, de a versenyen az új abroncsokon jól működött az autó, a bal első azonban nem tartott ki, mert az első vezetőszárnyam megsérült. Egy másik hétvégén, amikor több alkatrészt kapok, az segíteni fog a helyzeten, fordítunk az álláson és pontokat szerzünk a versenyen. Ez nem könnyű. A dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Valami mindig közbejön. Remélhetőleg egyszer ennek végez lesz. A nehéz hétvégék nem valami szórakoztatók, de ez is része a versenyzésnek. Nyilvánvalóan sokkal jobban szeretnék jó hétvégéket, mint rossz eredményeket, de biztos vagyok benne, ez változni fog. Nem vesztünk el, csak nehéz időszakot élünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: