DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone elmondta, miért nézték kevesen a nagydíjat

A Német Nagydíj látogatottsága negatív csúcsokat döntött hétvégén. Bernie Ecclestone, a Forma-1 vezetője a létszám aggasztó csökkenését a labdarúgó-világbajnoksággal magyarázza.

Ecclestone-nak a nagydíj hétvégéjén a Bild am Sonntag bulvárlap feltette a kérdést: merre vannak a rajongók? "Láthatóan nem itt" - válaszolta a sportág vezetője. A 83 esztendős üzletember előadta teóriáját is: "Németország megnyerte a világbajnokságot. Minden sportőrült Brazíliába vett jegyet. Kifárasztotta őket a sok meccs."

 

A Hockenheimring főnöke, Georg Seiler osztja Ecclestone elképzelését, emellett a visszatérő Osztrák Nagydíjra is hivatkozik, amely híresen hatalmas tömegeket mozgatott meg, különösen a német futamhoz képest. "Az osztrák verseny nagyjából ötezer nézőt vont el tőlük. Az olimpiát és a foci-vb-t is épp most rendezték. Mindenki a futballal foglalkozott, az újságok nem írtak a Forma-1-ről."

 



Azt Seiler és Ecclestone is határozottan cáfolták, hogy a magas jegyárak miatt érkezett csak nagyjából ötvenezer néző a hockenheimi pályára vasárnap - Michael Schumacher fénykorában akár kétszer ennyi látogató is megjelent. Azzal érveltek, hogy az árak hasonlóak, mint minden más helyszínen.

 

A motorsport.com felhívta a figyelmet arra, hogy ugyanebben az időpontban rendezték a Nürburgringen a kamionos Európa-bajnokság fordulóját, amelyen a magyar Kiss Norbert is érdekelt volt - több dobogós helyet is szerzett. Erre a versenyre százezer néző látogatott ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: