DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Nem szeretem a könnyű dolgokat

Silverstone-ban Lewis Hamilton 25 pontot hozott világbajnoki riválisán, Nico Rosbergen, de a Német Nagydíjon ismét ő húzta a rövidebbet: időmérőn elszenvedett fékhibája után a 20. rajthelyről kellett előverekednie magát a dobogóig. Bár nagyszerű felzárkózást produkált, újra értékes pontokat vesztett csapattársához képest.

"Nem éreztem azt Silverstone után, hogy a dolgok kiegyenlítődtek. Nyilván közelebb voltam a pontok tekintetében, de mindig is nekem volt több gondom. Nico jó munkát végzett, és én is megtettem, amit kellett. Sajnos nem tudtam részt venni az időmérőn, és valamit muszáj volt előrántanom a kalapból. Már nem először idén" - ecsetelte a nehéz körülményeket a brit versenyző.

 

Ami tény, Lewis Hamilton két versenyről már kiesett műszaki hiba miatt, az elmúlt három futamon pedig az időmérőn akadtak problémái. Ezzel szemben Rosberg alatt csak egyszer állt meg az autó. Kanadában műszaki hiba sújtotta, de ott így is célba tudott érni a harmadik helyen.

 



"örülök neki, hogy sikerült megcsinálnom, hogy olyan autóm volt, amivel sikerülhetett. Nem volt egy sima szezon számomra. Sokkal simább volt annak a fickónak, aki ellen versenyzem. De sosem szerettem könnyen nyerni. Nem szeretem a könnyű dolgokat. Valakit nem zavar, de én szeretem a kihívást."

 

Hamilton kifejezett elvárás nélkül tekint a hétvégi Magyar Nagydíjra. "Fontos lesz, mint mindig, hogy pontokat szerezzünk. Ahogy látjuk, bármi megtörténhet a hétvége során. Nem tudom, mi fog legközelebb. Jöjjön, aminek jönnie kell."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: