DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Sauber nem akar jósolni a Hungaroringre

A Magyar Nagydíj következik a hétvégén, a Hungaroringen. A világbajnokság 11. versenye után a Sauber F1 Team a többi csapattal együt augusztus elején nyári szünetre vonul.

"A Hungaroring teljesen eltér karakterben a naptár többi pályájától" - mondta el Esteban Gutierrez. "Nagyon érdekes pálya, szeretek vezetni ott. Az aszfaltcsík több lassú és közepes sebességű kanyart tartalmaz. Mivel a pálya huplis, ezért ez befolyásolni fogja az autó mechanikai beállítását. A szokásosan magas hőmérséklet megterheli majd a gumikat. A gumi sokat fog kopni, mivel a pályán néhány kanyar jobb-bal kombinációjú. Habár ez nekünk némi lehetőséget ad, ezért más stratégiákat dolgozhatunk ki. Szeretek a Hungaroringen versenyezni, így várom már, hogy újra ott lehessek. A csapat keményen dolgozik és remélhetőleg a Magyar Nagydíjon jobb pozícióban leszünk."




"A Magyar Nagydíj nagyszerű rendezvény, sok szurkolóval, akik szenvedélyesek az autóversenyzés iránt" - tette hozzá Adrian Sutil. "A pálya maga egészen rövid, de néhány kanyar nagy kihívást jelent, nem könnyű tökéletes kört összerakni. Sok tapadásra van szükség, mivel sok a lassú kanyar. A Hungaroring érdekes és jó, hogy a naptárban van. Monaco után ez a második leglassabb pálya. Esélyeinkről nehéz beszélni, de készen állok egy jó eredmény elérésére és egy nagyszerű versenyben bízom. Budapest festői város, nagy múlttal és csodálatos épületekkel."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: