DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg: Még mindig gond van a fékekkel

Nico Rosberg hockenheimi győzelme kívülről nézve könnyednek tűnt - már amennyit láthattunk belőle -, ám a német szerint a pilótafülkében egyáltalán nem volt egyszerű dolga. A fékekkel és a gumikkal is meggyűlt a baja.

A fékek különösen kényes pontot jelentettek a Mercedes számára a hétvégén, hiszen szombaton Lewis Hamilton annak meghibásodása miatt bukott az időmérőn. A futamra ezért biztonsági okokra hivatkozva a csapat kicserélhette a azokat hátul Rosberg autójában is.

 

"Az időmérőn nagyon problémásak voltak számunkra a fékek, és a futamra is megmaradtak a nehézségeink. Ezen tehát továbbra is dolgoznunk kell, de a folyamat már régóta halad, több különféle megoldás kipróbálásával" - mondta Rosberg a leintést követően.

 

"A két kiállás mellett pedig a gumikopással is a határokat súroltam, az abroncsok minden etap végére teljesen elkészültek. Ráadásul egy ponton két autó csatázott mögöttem a pálya teljes szélességét kihasználva, akik akkor gyorsabban voltak nálam, szóval emiatt is aggódnom kellett."

 



Persze a német mindezek mellett is 20 másodperces előnnyel nyert Valtteri Bottas előtt, ami egyértelműen jelzi számára, hogy az autó tempója miatt továbbra sem kell aggódnia.

 

"Nagyszerű látni, hogy FRIC nélkül is dominánsak maradtunk" - mondta Rosberg. "Az időmérőre azonban különösen figyelnünk kell, hiszen Ausztriában a Williams már le is győzött minket. Meg kell értenünk, hogy miért kerültek hozzánk közelebb. Az előnyünk azonban továbbra is megvan, tehát csak tovább kell folytatnunk ezen az úton."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: