DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Lauda most a Williamsnek szólt be

A Brit Nagydíj után Niki Lauda, a Mercedes elnöke Kimi Raikkönent, Sebastian Vettelt és az FIA-t kritizálta, a Német Nagydíjon a Williams került sorra. Az ok Susie Wolff autóba ültetése.

Susie Wolff - aki a Laudával közösen Mercedest irányító Toto Wolff felesége - két évtized után lett az első nő, aki Forma-1-es versenyhétvégén részt vett, miután Silverstone-ban és Hockenheimben is a Williamsbe ülhetett a pénteki első szabadedzések erejéig. Szereplését Nagy-Britanniában egy műszaki gond megrövidítette, Németországban azonban kijutott neki a teljes másfél óra. Nem kis meglepetésre a versenyzőnő csupán két tizedmásodperccel teljesített rosszabb köridőt, mint a csapat állandó versenyzője, Felipe Massa.

 



A háromszoros világbajnok azonban a svájci Blicknek elmondta, a Williams helyében ő jobban oldotta volna meg Wolff szerepeltetését.

 

"A Williams nagy lehetőséget szalasztott el. Nagy szívességet tehetett volna a világ női versenyzőinek. Ahelyett, hogy ugyanannyi üzemanyaggal és ugyanolyan gumikkal küldik ki, mint Massát, lágy gumikat és kevesebb benzint kellett volna kapnia" - magyarázta Lauda, mi lett volna a helyes eljárás. "Úgy sokkal előrébb végzett volna. Ha PR-mutatványt csinálunk, akkor csináljuk rendesen." Az agyafúrt osztrák mindenesetre leszögezte: "Természetesen emelem kalapom Susie előtt."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: