DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjat tűzbe jött Hockenheimben

A Toro Rosso előtt a pontszerző helyekre való visszatérés lebeghetett köszönhetően Danyiil Kvjat 8. rajtpozíciójának, de az orosz pilóta versenye lángok közt ért véget.

Kvjat először Sergio Perezzel ütközött és megpördült, ami miatt kicsúszott a legjobb tíz közül, ezután kénytelen volt a bokszba látogatni a baleset következményeként. A 45. körben kigyulladt autójával állt félre a 6-os hajtűkanyarban, majd sietősen elhagyta a kocsit, amit ekkorra teljesen elborítottak a lángok.

 

"Igazán nagy kár, ahogyan a versenyem ma véget ért, főleg, mivel tegnap még ígéretesen indultak a dolgok. Az utolsó etapom jónak tűnt sebesség szempontjából, de váratlanul megszűnt a hajtás, aztán füstöt és lángot láttam a tükörben. Egészen forró lett az autóban, ezért leparkoltam és kiugrottam, amilyen hamar csak tudtam. Nem egy kellemes helyzet, de jobban aggódom az autóért, mint más miatt. Remélem minden rendben lesz" - nyilatkozott a 20 esztendős orosz.

 



Franz Tost, a csapat főnöke kiemelte, egyelőre nem ismert a meghibásodás oka. "A Perezzel való ütközés tönkretette a versenyét. Az autó jobb oldala megrongálódott, aminek nagy hatása volt az aero-egyensúlyra. Sajnos nem tudta befejezni a versenyt egy hajtáslánc-hiba miatt, amelyet még mindig vizsgálunk."

 

A csapat másik versenyzője, Jean-Eric Vergne befejezte a versenyt, de balszerencsés körülmények miatt a pontszerző helyeken kívül. "Jó versenyem volt egész addig, amíg öt másodperces stop-and-go büntetést kaptam. Ezután az opciós gumikon jöttem vissza a pályára, a bal első hamarosan megsérült, és ismét meg kellett állnom a keményebb abroncsokért, amiken befejeztem a versenyt. Lehetséges lett volna a pontszerzés" - nyilatkozta a 13. helyen záró francia, akinek idejéhez ráadásul utólag is hozzáadtak öt másodpercet pályaelhagyás miatt. Első megállásos büntetését is ugyanezért kapta.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: