DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bullnak Alonso volt az ellenfele

A Red Bull mindkét pilótája, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo is a Német Nagydíj során Fernando Alonsóval harcolt. Vettelnek sikerült előznie, Ricciardo viszont a spanyol pilóta mögött ért célba.

"Érdekes volt a mai, Fernandóval folytatott harc - talán ott folytattuk, ahol Silverstone-ban abbahagytuk!" - mondta el Vettel. "Egészen izgalmas volt a verseny első fele és egy ponton a két Ferrarival nagyon szoros volt a helyzet, de sikerült előttük maradni. A második kerékcsere nagyon szoros volt és Fernando nehézségek nélkül meg tudott előzni, ezzel hátrányba kerültünk, de kissé agresszívebb megoldást választottunk a futam vége felé és biztosak voltunk benne, elé tudunk vágni, majd előnyre teszünk szert, amely fonstos volt számunkra, mivel nagyon rosszul álltunk üzemanyaggal a verseny végén. Azt hiszem, ez volt a legjobb, amit ma elérhettünk. Daniel sajnos a végén nem tudta megelőzni Fernandót."




"Csodálatos móka volt, az egyik legélvezetesebb versenyem" - tette hozzá Ricciardo. Úgy értem, nyilvánvalóan nem az első kör, akkor rossz helyen voltam rossz időben. Nem jártam olyan rosszul, mint Massa és remélem, hogy jól van. A külső íven voltam, majd az ütközés megtörtént, elkerültem és visszaestem a mezőnybe, nem is tudom pontosan mennyire. Innentől kezdve csak rádióztam és azt mondták, hajtsunk végre egy csodálatos felzárkózást, hogy büszkék lehessünk magunkra. És azt hiszem, megcsináltuk, keményen harcoltunk és nem maradt semmi bennünk. Ezek azok a pillanatok és harcok, amelyekkel tovább erősödöm. Fernando köztudottan kemény versenyző és úgy gondoltam, ki mással lehetne jó harcot vívni. A keményebb keveréken voltam, ő újabb lágyabb abroncson és mindent beleadtam, amit tudtam és, nos..., majdnem sikerült!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: