DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Másodszor is ugyanabba a hibába esett Vergne

A Toro Rosso pilótája, Jean-Eric Vergne versenyidejéhez utólagosan hozzáadtak öt másodpercet, ezen felül pedig még egy büntetőpontban is részesítették, amiért Romain Grosjeant a pálya elhagyásával előzte meg a Német Nagydíjon.

Az FIA a futam előtt közölte, hogy Hockenheimben nem lesz olyan szigorú a pályát szegélyező fehér vonalat átlépő versenyzőkkel, mint a Red Bull Ringen és Silverstone-ban volt. Charlie Whiting elmondása szerint az előző két helyszínen a pálya és a kerékvetők sajátosságai miatt helyeztek erre kiemelt figyelmet, mostantól viszont ismét elnézőbbek lesznek.

 

Hockenheimben senkit nem büntettek meg az első és az utolsó kanyar kiszélesítéséért, de Jean-Eric Vergne-nek a pálya más részein így is sikerült kétszer kihúznia a gyufát a versenybíróknál. Egyszer a futam alatt róttak ki rá öt másodperces stop&go büntetést, amit második bokszkiállása során töltött le, ám egy másik esetért utólag ismét elővették a franciát.

 



Az ítélet szerint Vergne a 6-os kanyarban, a hajtűben hagyta el a pályát a Grosjean elleni csata során, és ennek köszönhetően tudta megelőzni a Lotust. Mivel az eset a verseny vége felé történt, utólag adtak hozzá 5 másodpercet a Toro Rosso pilótájának idejéhez, ez azonban nem változtatott a helyezésén. A 13. pozícióban ért célba, és mivel 6,4 szekundumos előnnyel rendelkezett Esteban Gutierrezhez képest, meg is tarthatta azt.

 

Vergne-re viszont ezen felül egy büntetőpontot is kiróttak a vétségéért, de emiatt sem kell különösebben aggódnia - ez az első számára a szezonban és csak egy éven belül összeszedett 12 után jár az eltiltás.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: