DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hetedik hely a hazai Hülkenbergnek

összesen hét ponttal gazdagodott a problémáktól szenvedő Force India ma, az otthoni terepen versenyző Nico Hülkenberg továbbra is minden idei versenyt a legjobb tíz között zárt.

Hülkenberg csupán két kiállással teljesítette versenyét, de más tényezők alaposan megnehezítették futamát. "Nehéz verseny volt, más, mint amire számítottunk, főleg az alacsony hőmérsékletek miatt, mivel a pálya hőmérséklete 20 fokkal volt kevesebb, mint pénteken. Nagyfokú hátsó gumikopásra számítottunk, de néhány kör elteltével világossá vált, hogy az elsők lesznek a meghatározók. Ez megváltoztatta a játékot."

 

"Azt hiszem, sikerült kihoznunk a maximumot. A verseny közepén motorproblémával is meg kellett küzdenem, néha kihagyott, nem működött egyenletesen. A csapatnak sikerült megoldania a gondot. Fontos volt, hogy több pontot tudtunk szerezni" - mondta Hülkenberg a csapat sajtóközleményében.

 



Sergio Perez tizedikként ért célba a szintén nehézkes versenyen - a mexikóinak nem sikerült két kiállással teljesítenie. "Többen reménykedtem a rajtnál, de a gumikat nem sikerült olyan sokáig megtartani, mint szoktam, ezért a nap nagy részében az egyensúllyal küszködtem. Furcsa verseny volt, mivel sok minden változott péntek óta, és az első gumik koptak el, nem a hátsók. Mindent figyelembe véve ponttal zárni a napot jó eredmény."

 

Az istálló a pontoknak köszönhetően továbbra is tartja ötödik helyét a konstruktőri bajnokságban, kettő ponttal a McLaren előtt. Csapatfőnök-helyettesük, Bob Fernley hozzátette: bíznak, hogy a Hungaroringen forró időjárás fogadja őket.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: