DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button: Többre számítottunk

A McLaren Mercedes pilótája, Jenson Button csak a nyolcadik helyen ért célba a Német Nagydíjon. A csapat ennél többre számított a szombati időmérő edzés után.

"Jól rajtoltam - a verseny elején a hatodik helyen is álltam - így a dolgok rendben voltak" - mondta el a futam után Button. "De úgy érzem, a stratégiában hibáztunk a második kerékcserénél. Nem tudom, miért kellett ilyen korán kiállni, de nehéz volt ezt követően a gumikat életben tartani a verseny végéig. A stratégia nem működött, amely csalódás, de hasznos leckéket fogunk megtanulni ebből. Amikor éreztem az ütést Lewis-tól (Hamilton, a 30. körben), kissé meglepődtem. Sok pilóta szélesen veszi a hatos kanyar bejáratát azért, hogy jobb kijárati sebessége legyen - talán Lewis arra számított, elengedem őt, de miért tenném meg ezt? Versenyzünk. Többre számítottunk ma."



 

A csapat versenyigazgatója, Eric Boullier sem rejtette véka alá csalódottságát.



 

"Nyilvánvalóan nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Ez lehetett volna az a nap, amikor hasznos világbajnoki pontokat szerzünk; helyette úgy mehetünk haza, hogy teret veszítettünk riválisainkkal szemben, amely nagyon bosszantó. Kevin első kanyarban történt balesete nagyon szerencsétlen volt; jól rajtolt és közel akart maradni Valtteri Bottashoz. Massa volt a külső íven és talán nem látta Kevint a belső íven, ő pedig nem tudott sehová menni. Kevin ártatlan volt a balesetben, így még sajnálatosabb, hogy elveszítette a balesettel minden lehetőségét az első négy hely valamelyikének megszerzésére. Azonban azt hiszem Kevin ezt követően higgadtan vezetett; azt követően, hogy a várt jó eredmény elúszott és amikor visszaesel nagyon könnyen elveszítheted a koncentrációt, de Kevin éretten vezetett. Két pontot szerzett, de ezért ma keményen megdolgozott. Jenson is jól vezetett; óriási harcos szellemet mutatott, bár a helyzet ellene szólt. Nagyon agresszív stratégián volt, amelyről a verseny során számunkra kiderült, hogy nem lesz sikeres. Nagyszerű védekezése ellenére Jenson végül nem tudta megállítani a többi pilótát abban, hogy átugorják őt, m,után abroncsai elkoptak. Keményen dolgoztunk, hogy állandó pontszerzők legyünk, így a mai nap csalódás. Egy hét múlva a Magyar Nagydíj következik, mindent megteszünk, hogy a nyári szünet előtt sok pontot szerezzünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: