DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Magnussen: Nem maradt helyem

A negyedik helyről induló Kevin Magnussen a verseny első kanyarjában akadt össze az előle startoló Felipe Massával - a dán megúszta a balesetet, williamses ellenfele azonban fejtetőre fordulva kiesett a futamból.

"Ami biztos, ha maradt volna helyem, nem lett volna kontakt" - mondta Magnussen közvetlenül a verseny után a riportereknek. "Még nem láttam a visszajátszást. Így nehéz véleményt alkotni. Sajnálom a helyzetet, de próbáltam elkerülni őt, ami nem sikerült. Nem akartam Felipének ártani, ez egy nagyon balszerencsés ütközés volt."

 

Míg Massa - akárcsak a Brit Nagydíjon - az első körben befejezte a versenyt és szerencsére sértetlenül kiszállt autójából, Magnussen a mezőny végére esett vissza, innen kapaszkodott fel a kilencedik helyig, ami két pontot jelent számára.

 



Az ifjú dán ennek ellenére nem elégedett: "Nem volt túl élvezetes a verseny. Jó futamunk lett volna az első körös baleset nélkül. Nem ez volt a legjobb, ami megtörténhetett. örülök, hogy pontokat szereztünk, remélhetőleg a sebességünk megmarad Magyarországon is, és jó versenyünk lesz."

 

Felipe Massa egyértelműen Magnussent hibáztatja. "Én voltam előrébb. Normál esetben a hátsó autónak fékeznie kell, ez az a kanyar, ahol ketten nem férnek el egymás mellett" - nyilatkozott a brazil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: