DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton felállhat a rajtrácsra

A Mercedes a futam előtt megerősítette, hogy Lewis Hamiltonnak nem kell a boxutcából megkezdenie a Német Nagydíjat, miután az FIA elfogadta azt, hogy a féktárcsa lecserélése nem ütközik a parc fermé szabályaiba.

Hamilton balesetet szenvedett a Német Nagydíj időmérő edzésén, amikor autóján a jobb első féktárcsa meghibásodott. A brit pilóta a 15. helyen végzett ennek eredményeként, de sebességváltó csere miatt a 20. helyről kell indulni a a vasárnapi versenyen. A csapat már az időmérő edzés után kilátásba helyezte, hogy a Brembo féktárcsáit lecseréli a Carbon Industrie termékére, de kérdéses volt, ez ütközik-e a parc fermé előírásaival.

Az FIA műszaki küldötte, Jo Bauer vasárnap délelőtt azonban közölte, a féktárcsa lecserélése elfogadható.

"Egyértelművé kell tenni, hogy bármely cserealkatrész, amelyet a csapat szeretne beépíteni, hasonló tömegűnek, tehetetlen alkatrésznek kell lennie és ugyanazt a funkciót kell ellássa, mint az eredeti. Minden eltávolított alkatrészt az FIA megőriz" - olvasható a 2014-es Sportszabályzat 34.2-es cikkelyében.

Lewis Hamilton bízik benne, hogy a Német Nagydíjon nem növekszik túlságosan hátránya a világbajnokságban. A brit pilóta elmondta "be kellene szívnia" ahhoz, hogy úgy gondolja, esélye van a vasárnapi verseny megnyerésére.




A brit pilóta így a 20. helyről kezdheti meg a versenyt, amelyen a kármentés lesz a célja. Hamilton elmondta, arra koncentrál, hogy a legtöbbet hozza ki a versenyből és hozzátette, Rosberg az első rajthelyről indulva könnyedén az élre fog állni.

"Amikor a lámpák kialszanak mindig arra gondolok, az első helyen kell célba érnem, mindig ez a célom, de be kellene szívnom ahhoz, hogy úgy gondoljam, valódi esélyem lehet a győzelemre akkor, amikor Nico az élről indul. Ha megnézzük a legutóbbi versenyt és a sebességünket, Nico a pole pozícióban van és senki nincs előtte. A harmadik, vagy negyedik körre több másodperc előnye lesz és mivel én a mezőny végéről indulok, ezért 30-40 másodperc hátrányban leszek. Nem gondolom erre, arra koncentrálok, hogy ismét kármentést végezzek, amelyre úgy tűnik gyakran szükségem van. Ha csak egy pontot is szerzek, remélem ez az egy pont lesz a különbség a javamra az év végén."

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, pilótái jobban szeretik a nyílt küzdelmet, de bízik benne, a csapat tartani tudja Hamiltonban a lelket.

"Lewis-nak vannak nagyon jó és nagyon rossz pillanatai, reméljük ez a sorminta hamarosan megváltozik és jobban fog teljesíteni. Nico Lewist tekinti fő ellenfelének és egymás ellen korrekt küzdelmet folytatnak a pályán."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: