DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vegyes eredmény a Ferraritól

A Ferrari pilótája, Fernando Alonso a hetedik helyen végzett a Német Nagydíj időmérő edzésén, míg Kimi Raikkönen, aki műszaki hibákkal küzdött a harmadik szabadedzésen, csak a 12. helyen zárt.

"Nem lehetünk elégedettek a hetedik helyezéssel, de ez mutatja azt, hogy ezen a hétvégén egyszer fenn, egyszer lenn" - közölte Fernando Alonso. "Eltekintve a mai időmérő edzés valós számaitól, sokkal nyugodtabb F14 T-t vezethettem és azt hiszem, mindent kihoztam belőle. A versenyen sokkal jobban szenvedhetünk azonban a gumikopás miatt. Az ilyen magas hőmérsékletben a hátsó abroncsok nagyon csúsznak és fontos lesz a megfelelő számú kerékcserét kiválasztani. Az előrejelzés még nem egyértelmű, mivel az eső megérkezhet a futam után, de közben is, így okosnak kell lennünk, ha szeretnénk jól teljesíteni. Ahogyan Ausztriában, úgy itt is, a Mercedes és a Williams elérhetetlen volt, de mindent megteszünk azért, hogy az őket követő boly elején legyünk. Remélem, sikerül a versenyen javulni, sok előzés lesz, habár nem számítok sok meglepetésre, mert a FRIC hiánya nem okoz komolyabb változást, vagy a különbségek csökkenését."

 

 




"Ezen a hétvégén a műszaki problémák miatt a szokásosnál több időt töltök a garázsban, de már tegnap délután óta javult az autó iránti érzésem" - tette hozzá Raikkönen. "Ma, a Q1 jól sikerült, de a Q2-ben, amikor a második szett új szuperlágy keveréket megkaptam, az autó sokat csúszkált és a kettes kanyarban túlságosan megcsúszott az autó. Ezt követően lehetetlenség volt egy jó kört összerakni. Nem vagyok elégedett rajtpozíciómmal,d e remélem, a dolgok jobban alakulnak a holnapi versenyen. Az időjárás is megváltozhat holnap és a hőmérséklet alacsonyabb lehet. Megpróbálunk mindent kihozni a lehetőségből, mert szeretnénk egy jó versenyt futni és sok pontot szerezni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: