DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hátrányosan érinti a Lotust a FRIC hiánya

A Lotus F1 Team két pilótája, Romain Grosjean és Pastor Maldonado csak a 16. és 18. helyet szerezték meg a Német Nagydíj időmérő edzésén. A csapatot a FRIC betiltása komoly hátrányba hozta-

"Azt a célt tűztük ki, hogy a Q2-be kerüljünk és ez sikerült is, így a fiúk nagyon jó munkát végeztek" - mondta el az időmérő edzés után Romain Grosjean. "Még nem állunk ott, ahol szeretnék; nem ideális az első tízen kívül lenni, az autó ennyire nem rossz. Csak némi leszorítóerőt veszítettünk. A csapat volt az első, aki az összekapcsolt felfüggesztést használta, így ennek eltávolítása nagy változás. A holnapi versenyt illetően, jó esély van arra, hogy az időjárás megváltozik - minden segíthet, így a helyzethez kell alkalmazkodnunk és a legtöbbet kihozni belőle."




"Még dolgozunk azon, hogy visszaszerezzük azt a teljesítményt, amelyet a felfüggesztés megváltozásával veszítettünk el" - tette hozzá Maldonado. "Úgy érzem, meg tudjuk oldani a helyzete, de ez természetesen befolyásol minket. Figyelni kell minden részletre azzal kapcsolatban, hogy hogyan működik a felfüggesztés és hogyan befolyásolja ez z aerodinamikát. Keményen dolgozunk azon, hogy minden összeálljon és néhány tizedmásodperc javulással visszatérünk újra a pozíciónkba. A holnapi verseny hosszú és nagyon kemény lehet, de keményen dolgozunk, mint mindig, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: