DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettelt meglepte a Williams tempója

Nemrégiben már a Mercedesre vetették volna ki a hálójukat, de most a Williams képében újabb kihívót kaptak a Red Bull pilótái. A 4. és 5. rajthelyet megszerző Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel azonban bíznak a dobogóban.

A két pilóta közül Vettel volt a csalódottabb, aki utolsó gyorskörében már nem tudott javítani, így végül csapattársa mögé szorult.

 

"Frissítéseket hoztunk az autóra, de nem értük el velük azt, amire számítottunk. Általánosságban jobb volt a helyzet, mint ma reggel, de az utolsó körömben már nem tudtam javulni abban az ütemben, ahogy a pálya is javult" - mondta a négyszeres bajnok.

 

"A Williams tegnap még nem tűnt ennyire versenyképesnek, ma tehát nagy lépést tettek, ami kicsit meglepett minket. Versenytempóban valamivel közelebb kell lennünk hozzájuk, de az elmúlt néhány versenyen nagyon erősek voltak. Lehet, hogy péntekenként teljesen más beállításokkal mennek, mint a hétvégék hátralévő részében, más magyarázatot nem tudok erre."

 



Ricciardo az időmérő nagy részében lassabbnak tűnt Vettelnél, de az utolsó percekben mégis meg tudta fordítani kettejük küzdelmét.

 

"Szívesebben végeztem volna előrébb az 5. helynél, de az utolsó köröm nagyon erős volt" - nyilatkozta az ausztrál. "A Q2-ről a Q3-ra nagyot sikerült javulnom, így nem panaszkodhatok arra a körre, de csapatként mégis le vagyunk maradva. Tudtuk, hogy a Mercedes erős lesz, de a Williams is folyamatosan demonstrálta az erejét és a McLaren is jó volt Kevinnel, mi pedig azt tettük, amit tudtunk. Szerintem holnap szorosabb lesz a verseny az első nyolc helyezett között, és a dobogó harmadik fokáért nagy csata fog zajlani."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: