DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Hamilton balesete semmin nem változtatott

Nico Rosberg beismerte, a Német Nagydíjra nem készül másképpen azért, mert Lewis Hamilton a Q1-ben balesetet szenvedett és a futamot csak a 15. helyről kezdheti meg.

Úgy tűnt, az első rajtkockáért a Mercedes párosa küzd majd meg, de miközben az élen állt, Hamilton a kilences kanyarnál fékhiba miatt a gumifalba csapódott. Rosberg zárta végül az első helyen az időmérő edzést, Valtteri Bottast két tizedmásodperccel előzte meg a Q3-ban, de elmondta, nem engedheti meg magának azt, hogy lazít, mert a Williams párosa veszélyt jelenthet rá.



"Arra számítok, Lewis gyorsan áthámozza magát a mezőnyön" - mondta el Rosberg. "Nem tudom, nehéz jósolni. Saját versenyemre koncentrálok, az élen kell maradni és elhúzni a mezőnytől."

"Nem, ez semmin nem változtatott, padlógázzal mentem továbbra is" - tette hozzá Rosberg arra a kérdésre válaszolva, hogy Hamilton balesete befolyásolta-e időmérő edzését.




A Mercedes pilótái két különböző fékrendszert használnak, de Rosberg elmondta, saját Carbon Industrie fékei is problémákat okoztak az időmérő edzés során.

"A Q1-ben problémáim voltak a fékekkel. Az időmérő edzés előtt cseréltük ki őket és az egész időmérő edzésen gondok voltak fele. Sikerült némi megoldást találni végül, de a Q1-ben különösen nehéz volt a helyzet. Mindketten más fékeket használunk, így ennek eredményeként Lewis problémája nem jelentett számomra gondot."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: