DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg sajnálja Hamilton korai búcsúját

Nico Rosberg újabb pole-pozíciót szerzett a Német Nagydíjon, így az elmúlt öt futamból négyet is ő kezdhetett meg a legjobb rajthelyről. Noha örül hazai sikerének, szívesebben vette volna, ha megküzdhet csapattársával.

A német végig domináns teljesítményt nyújtott a kvalifikáción, a Q3-ban pedig már első nekifutásra is olyan kört futott, amelyre még közvetlen üldözői, a Williamsek sem tudtak veszélyt jelenteni. Rosberg így már zsinórban ötödször győzte le az időmérőn Lewis Hamliton, ami a brit legrosszabb kvalifikációs sorozatát jelenti az F1-ben.

 

"Jobban örültem volna, ha nyílt harcot vívhatok Lewisszal, így kicsit kevésbé édes számomra ez az eredmény, hiszen neki nem volt lehetősége gyorskört futni a végén. Persze így is nagyszerű napunk van, ám tudjuk, hogy a pontokat nem ma osztják" - mondta Rosberg. "A másik autóról semmilyen részletet nem tudok még, csupán azt közölték velem, hogy nálam nem áll fenn egy hasonló meghibásodás veszélye. Így tudtam, hogy nyugodtan odatehetem magam."

 



A hockenheimi hétvége első két napja nagy forróság mellett zajlott, de vasárnapra változhatnak a körülmények, és még némi esőre is látnak esélyt a meteorológusok.

 

"Holnap a hírek szerint hűvösebb lesz, ami az abroncsok szempontjából előnyös. Nagyon lágy gumijaink vannak itt, amelyek a magas hőmérséklet mellett gyorsan kopnak. Az időjárás is fontos szerepet játszhat, szóval minden eshetőségre fel kell készülnünk" - magyarázta a bajnoki tabella éllovasa.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: