DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Williamsnél nincs versenyzői ülés Wolff számára

Susie Wolff tisztában van vele, hiába teljesített erősen a pénteki első szabadedzésen Hockenheimben, ezzel egyáltalán nem került közelebb ahhoz, hogy jövőre a versenyeken is autóba ülhessen a Williamsnél.

Ennek prózai oka van, és független a skót versenyzőhölgy teljesítményétől. Felipe Massa ugyanis három évre szóló szerződéssel rendelkezik a csapattal, és a dobogógyűjtést megkezdő Valtteri Bottasszal is hosszú távra terveznek Grove-ban, így a közeljövőben nem várható, hogy egy hely is felszabadulna náluk.

 

A csapatvezető-helyettes, Claire Williams udvariasan szintén erre próbált utalni a BBC-nek adott interjújában.

 

"Susie számára mindig lesz hely a csapatunkban. Nagyszerű a kapcsolatunk, és szeretnénk, ha velünk maradna 2015-ben. Hogy pontosan milyen szerepben, azt még nem tudom megmondani. Felipe és Valtteri személyében már megvannak a versenyzőink, szóval erről majd még beszélünk" - fogalmazott Williams.

 



A helyzettel persze maga Wolff is tisztában van, de nyilatkozatában csak a Williamsre szorítkozott, amikor versenyzési esélyeiről beszélt.

 

"Reálisan nézem a helyzetet, őszintén szólva Valtteri és Felipe nagyszerű munkát végeznek. Mindkettőjüket nagyra tartom. Szóval arra a kérdésre, hogy fogok-e itt versenyzői ülést kapni, egyelőre nem a válasz" - nyugtázta.

 

"Annyit viszont tehetek, hogy itt maradok, minden utamba kerülő lehetőséget megragadok és tovább dolgozok, hiszen sohasem tudhatjuk, hogy mi történhet. Olykor adódhatnak esélyek, és az a legfontosabb, hogy fel legyek készülve. Azonban ennél a csapatnál nem reális számomra egy teljes versenyzői állás a jövő évre."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: