DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari megmutatta versenyzőinek a 2015-ös terveket

A Ferrarinál remélik, sikerült megnyugtatniuk pilótáikat a csapat jövőjével kapcsolatban, amikor a napokban részletesen eléjük tárták a 2015-ös projektet.

Idén sincs új a nap alatt a Ferrarinál - a csapat évek óta ott van az élmezőny sarkában, de a csúcsra képtelen felérni, bár míg az előző években néhány győzelem mindig leesett Fernando Alonsónak, idén egyelőre ettől is távol állnak.

 

A spanyol ugyan következetes pontszerzéssel tartja magát a bajnoki tabella negyedik helyén, Kimi Raikkönen viszont eddig nem tud csapattársához hasonlóan boldogulni az autóval.

 

A csapatnál azonban senki sem lehet elégedett a helyzettel, ezért a következő szezonra készülve komolyabb átszervezéseket terveznek, amely során az új autót is más szemszögből közelítenék meg. Az elmúlt napokban Alonso és Raikkönen is közelebbi bepillantást nyerhettek a Ferrari terveibe.

 



"Mindkét pilótánk Maranellóban járt, ahol részt vettek a 2015-ös terveinket feltáró megbeszélésen" - mondta az olaszok technikai igazgatója, James Allison. "Mindketten láthatták a programunkat, és lehetőségük volt arra, hogy elmondják róla a véleményüket, ugyanúgy, ahogy azt az autó gyengeségeivel kapcsolatban folyamatosan megteszik."

 

"Nagyszerű dolog, amikor egy versenyző is beleássa magát a terveinkbe. Remélem, hogy a kollegáim segítségével összeállított bemutató elég meggyőző volt számukra, de erről őket kellene megkérdezni."

 

"Kimi most új a csapatunkban, Fernando viszont már jó pár éve itt van, és eddig nem tudta elérni azokat a célokat, amelyeket a csapathoz való csatlakozáskor kitűzött maga elé. Gyanítom, hogy már számos ilyen gyűlést végigült." Sikertelen évekkel a háta mögött különösen Alonso lehet frusztrált, így az istállónál minden eszközt bevetnek, amivel magasan tarthatják a spanyol motivációját - és talán ez a prezentáció is ezek egyike volt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: