DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A McLaren a gumikkal küzdött

Miután a pálya hőmérséklete 58 °C fokra emelkedett délután, a McLaren Mercedes csapat számára a pénteki két szabadedzésen az volt a fő cél, hogy a lehető legjobb gumikezelést megtalálják. Kevin Magnussen egy új hátsó vezetőszárny megoldást használt. A nap során bemutatkozott Jenson Button új versenymérnöke, a korábbi olimpikon, Tom Stallard.

"Az időeredményeket nézve azt lehet mondani, egészen jól állunk, de a hosszú etapok számunkra egy kicsit nehezebbek" - mondta el Jenson Button a pénteki nap után. "Azt hiszem kigyorsításkor túlmelegítjük az abroncsokat. Nehéz ilyen hőmérséklet mellett kezelni a gumikat és különösen nehéz a szuperlágy keveréket túlmelegedés nélkül használni. Sok érdekes dolgot teszteltünk ma - és én ezt holnap még tovább folytatom. Remélhetőleg az én autómra is felkerül az új hátsó vezetőszárny. Néha nehéz megmondani, milyen előnyöket ad ez, különösen akkor, amikor szombaton délelőtt csak néhány kört tehetsz meg, de érdekes lesz kipróbálni. Az autó nem igazán változott meg a FRIC rendszer nélkül - nem érezhető komolyabb különbség. Mint mindig, próbáljuk a lehető legjobbat kihozni abból, ami van - és azt hiszem, holnap kicsit keményebben nyomhatjuk."




"A hőmérséklet nagyon magas, így a legnagyobb kihívás számunkra, hogy a gumikat munkára fogjuk - trükkös ez, különösen azért, mert vasárnapra megváltozhat az időjárás, amikor hűvösebb lehet" - tette hozzá Magnussen. "De mindenki egy hajóban evez. Nem igazán tudom megmagyarázni az élen állókhoz képesti hátrányunk ledolgozását, de mindenki más programon dolgozott, különböző üzemanyag mennyiséggel. Az új hátsó vezetőszárny, amelyet ma teszteltem, egészen jó; nem borítja fel az autó egyensúlyát, remélhetőleg továbbra is dolgozhatok vele. A FRIC nélkül autónk továbbra is jó - amely pozitívum -, nem tudom, a többi pilótával mi a helyzet, de úgy érzem, elégedettek lehetünk autónkkal. Koncentráltnak kell maradnunk: ez csak a szabadedzés, így nehéz a többi csapat sebességét felmérni, de remélhetőleg kisebb előrelépést értünk el."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: